mobilspil

Top 10 Mobilspil i 2021

10. FortniteDOWNLOAD TIL ANDROID


IKKE TILGÆNGELIG TIL IOS

Det populære spil Fortnite fra Epic Games og People Can Fly er et samarbejds- og overlevelsesspil, som kom på markedet til computer i 2017. Sidenhen har spillet vundet store priser såsom Webby People’s Voice Award i 2018 og Best Multiple/Competitive Game i 2019. I marts 2018 offentliggjorde Epic Games, at de arbejdede på en mobilversion af det populære spil. Mobilspillet skulle både være kompatibel med Android og IOS.

Desværre varede lykken ikke længe. I august 2020 opstod der uoverensstemmelser mellem Epic Games og Apple. Her blev Epic Games beskyldt for at overtræde App Stores retningslinjer, da de benyttede deres eget betalingssystem, som omgik Apples standardgebyr på 30%. Fortnite blev herefter fjernet fra App Store, hvilket gjorde, så kun de brugere, der allerede havde downloadet app’en, kunne spille videre. Et stykke tid efter kunne IOS-brugerne fortsat opdatere spillet, men da Fortnite lancerede ‘Chapter 2: Season 4’ var det slut for IOS-brugerne. Herfra var det ikke længere muligt, at få det seneste nye indhold til IOS.

Til android-brugerne ser situationen dog helt anderledes ud. Epic Games har fået udviklet et mobilspil, som helt bestemt lever op til forventningerne. Fortnite til mobil muliggører cross-play, hvilket betyder, at det er muligt at logge ind med sit PC, PlayStation eller Xbox account og så spille sammen med sine team-mates, som spiller på en anden platform. Det er en super fed feature, der gør, at man ikke skal starte forfra når man begynder at spille på mobilen. Derimod kan man fortsætte ens udvikling og spille sammen med vennerne om end man sidder i bilen, bussen, toget eller et helt tredje sted.

Udfordringen er helt sikkert, at det er svært at bygge ligeså hurtigt på mobilen – i hvert fald, hvis ikke man har et triggersæt eller en controller. Køber du en controller til mobilen har du i Fortnite mulighed for at opsætte ‘custom layout tools’, hvilket betyder, at du kan customize dit spil, så det passer lige nøjagtigt til den controller du spiller med.

Skal du bruge hjælp til opsætningen? Så hent vores opsætningsguide til Fortnite.

9. HearthstoneDOWNLOAD TIL ANDROID


DOWNLOAD TIL IOS

Hearthstone er én af de største kortbaserede spil, der findes på markedet. Her er strategi i højsædet, hvor det handler om at spille kortene rigtigt – ellers ender du med DEFEAT! Spillet er udviklet af Blizzard Entertainment og blev lanceret til Penny Arcade Expo (PAX) i marts 2013. I januar 2014 åbnede man op for beta-versionen, og i marts 2014 blev den endelige version udgivet. Spillet udkom første gang som mobilspil til IOS i april 2014 og i december 2014 som mobilspil til Android.

Hearthstone har 9 forskellige karakterer, som man kan vælge imellem, som hver især har deres eget unikke kortsæt. Herefter mixer man med de generiske kort og skaber et unikt dæk, som supplerer ens spillestil. Der findes utallige kombinationer med +500 kort, som kan blive blandet ind i dit dæk.

Det er et mobilspil, som både egner sig til brugeren, der elsker at spille ranked systemer, men også brugeren, der elsker at spille draft. Det ranked system bliver genstartet én gang om måneden. Her er det muligt at klatre sig fra rank 25 og op til rank 1. Draft systemet gør det muligt at bygge et dæk ud fra tilfældige kort og så spiller man indtil man har tabt 3 gange.

Spillet tilbyder cross-play, hvilket betyder, at du kan logge ind og spille med både iPhone, Android og PC spillere. Derudover er interfacet rigtig godt bygget op, så det er næsten ligegyldigt, hvilken platform du spiller på – det vil stadig være en fed oplevelse.

En af ulemperne er, at mobilspillet fylder en del. Det anbefales at man bruger WiFi når man downloader spillet, for ellers kan det godt tage en 10 minutter at hente ned. Derudover så koster diverse tilkøbspakker rigtig meget guld for at låse op. Det kræver at man aktivt spiller, hvis man gerne vil fremad, men processen måtte gerne speedes lidt op!

Desværre findes der ikke nogen controller, som med fordel kan benyttes til Hearthstone endnu, men hvis vi skulle anbefale en controller hertil, så vil det være vores SmartPlay MVP Controller, da den har ergonomisk greb, så du kan spille i timevis samtidig med, at du kan stille den på et bord, hvis du hellere vil spille derfra.

8. Among UsDOWNLOAD TIL ANDROID


DOWNLOAD TIL IOS

Among Us er udviklet af InnerSloth og kom på markedet for første gang i 2018. Spillet slog dog ikke rigtig igennem før 2020, hvor diverse spilentusiaster og influencers tog spillet til sig. Blandt andet danske Alexander Husum lavede en YouTube-video, hvor man spillede Among Us i virkeligheden. Spillet er et klassisk murder-mystery, hvor det handler om at finde to mordere iblandt 10 uskyldige. En normal runde tager typisk mindre end 15 minutter. Grundet den store popularitet er det dog intet problem at finde en ny runde efterfølgende.

Modsat mange andre mobilspil, så startede Among Us deres rejse på den mobile platform, hvor de første gang offentliggjorde spillet i Juni 2018. Efterfølgende lancerede de spillet til Windows i November 2018. Den mobile version er gratis, hvis man blot ser en enkelt annonce efter hver runde, imens spillet til computer koster 3,99€ på Steam. InnerSloth har formet spillet således, at det fungerer som et cross-play spil, hvor alle spillere kan spille sammen på tværs af platforme (PC, Android, IOS…).

Eftersom spillet i første omgang er designet til mobil, er interfacet udviklet til mobilbrugeren og man går derfor ikke glip af nogle features. Among Us er et af de få mobilspil, hvor platformen ikke har en betydelig rolle for ens performance.

En af de ting, der gør, at Among Us ikke ligger højere på listen er, at spillet bliver hurtigt meget ensformigt. Der findes kun tre maps, som man kan spille. Det er dog et rigtig sjovt og underholdende mobilspil, som man både kan spille selv, men også med ens venner.

Vi anbefaler at man benytter en kombination mellem en controller og navigator, for at få den bedste spiloplevelse når man spiller Among Us på mobilen. Controlleren sikrer, at du har et fast greb om din enhed når du spiller og navigatoren giver dig bedre navigation, når du lusker dig rundt i de mange gange for at finde næste offer som impostor!

7. Modern Combat 5DOWNLOAD TIL ANDROID


DOWNLOAD TIL IOS

Modern Combat 5 er et first-person shooter spil, der kom på markedet i 2014. Spillet er udviklet og udgivet af Gameloft i juli 2014. På udgivelsesdagen blev spillet tilgængeligt på IOS og Android. I oktober 2018 blev spillet lanceret på Steam og til sidst i februar 2019 kunne man spille Modern Combat 5 på Nintendo Switch.

I mobilspillet kan man både spille campaign og multiplayer. Begge dele kræver dog internet, så det er ikke et mobilspil, som man kan hygge sig med, hvis man ønsker at spille offline. Selve gameplayet fungerer primært i first-person, men der kommer passager, hvor man skal styre helikoptere, droner samt maskingevær på både.

Ønsker man at spille multiplayer kan man vælge mellem hele 7 forskellige gamemodes: Free For All, Team Battle, VIP, Capture The Flag, Rush, Zone Control og Cargo. Der er 9 maps samt et battle royale-mode, som desværre stadig er i beta version.

En af de nyere features er private chat, her er det muligt at kommunikere med sine holdkammerater mens man spiller multiplayer. Desværre er der ikke mulighed for cross-play. Så hvis du ønsker at skifte platform, så skal du starte forfra igen.

Mobilspillet fungerer rigtig godt sammen med enten SmartPlay MVP Edition eller Predator Controller. Det indbyggede triggersystem kan tilpasses spillets interface, så du får bedre præcision samt en unik spiloplevelse. Ønsker du at have produkterne adskilt anbefaler vi vores Travel Kit, som du nemt kan pakke sammen og tage med på farten.

6. League of Legends: WildriftDOWNLOAD TIL ANDROID


DOWNLOAD TIL IOS

League of Legends er et populært MOBA spil (Multiplayer Online Battle Arena) udgivet af Riot Games i oktober 2009 til Windows og Mac. Efter at have haft stor succes det sidste årti kom Riot tilbage i juni 2020 med et mobilspil, som er en modificeret version af det populære PC-spil. Først blev spillet tilgængeligt i Brasilien og på Filippinerne, men allerede d. 10. december 2020 blev spillet tilgængelig i Europa.

Mobilspillet tager først og fremmest højde for, om du har spillet League of Legends før eller om det er første gang. Er det første gang får du en gennemgang, som viser spillets mange muligheder. Kender du derimod til spillet i forvejen har du mulighed for at logge ind med din egen account fra PC-versionen.

League of Legends Wild Rift indeholder 40 champions som man genkender fra det originale spil. Selvom du er helt ny, så er der foruddefinerede builds, som du kan gøre brug af. Denne feature fungerer super godt og giver selv de ‘helt grønne’ en mulighed for at lære mobilspillet at kende.

Desværre byder spillet ikke på en cross-play oplevelse. Spiller du på mobilen, så teamer du op med andre mobile gamere. På sigt kunne vi godt se idéen i at benytte crossplay, men når det mobile gaming udstyr stadig er under udvikling, så er den mobile platform ikke helt klar endnu til at kunne hamle op med PC spillerne – men vi tror uden tvivl, at det kommer!

Når det kommer til valg af controller, så tilbyder League of Legends Wild Rift, at man kan ‘customize button layout’. Derfor anbefaler vi, at man gør brug af enten vores Predator Controller eller SmartPlay MVP Controller til mobil.

5. Grand Theft Auto: San AndreasDOWNLOAD TIL ANDROID


DOWNLOAD TIL IOS

Husker du de gode gamle dage med GTA San Andreas og Vice City? Du behøver ikke længere at gå tilbage i memory lane eller finde den gamle Playstation 2 frem. Rockstar games har formået at tage alt det vi husker og puttet det ind i et mobilspil der kører som en drøm. Man har valgt at optimeret, men har stadig den samme gamle nostalgiske følelse. Du kan starte en politijagt, tage ud på en båd eller chille rundet i byen. Det er kun fantasien som sætter grænser i dette univers.

Spillet kræver ikke meget og man kan spille det på de fleste nye smartphones, hvilket især gør det muligt at tage det med på farten. Samtidig betyder det også at spillet er rimelig Plug-and-play i hverdagen og man kan hurtigt lige tage et game.

Hvis man vil have den ekstra fede følelse, findes der flere forskellige muligheder for at tilkøbe en controller til ens mobil. Vi har på nuværende stor succes med vores bluetooth controller og får massiv god feedback på den samtidig. Der er her tale om en controller, der gør din smartphone til en portable Playstation eller Xbox.

4. MinecraftDOWNLOAD TIL ANDROID


DOWNLOAD TIL IOS

Minecraft har lige fra starten været et populært spil hos gamere, og derfor er vi så glade for at det er kommet til mobil. Om du vælger at spille på computer eller mobil er ligemeget. Spillet er gennemarbejdet på begge platforme og det gør os utrolig glad.

Man kan i det samme univers skabe ens drømmeverden og bygge i flere timer, til solen står op. Når man spiller på mobilen, så har man den fordel at man kan tage det med overalt, hvad enten det er på sofaen eller bilferien. Vi synes klart du skal tage et kig på gameplay videoen ovenfor og skabe et overblik på hvor fantastisk det er.

Supplere man samtidig mobilspillet med vores nyeste bluetooth controller, så er det faktisk ligesom at spille på Playstation eller Xbox. Og efter vi har prøvet sammensætningen, så er vi helt sikre på at det er det fjerde bedste mobilspil på nuværende tidspunkt.

3. Shadowgun War Games 🥉DOWNLOAD TIL ANDROID


DOWNLOAD TIL IOS

Fremtiden, fede ablitites og brawling er hvad der kendetager shadowgun War Games. Et futuristisk mobilspil som mest af alt minder om en formidabel version af Overwatch. Vi har spillet det i et par dage og det er kun blevet sjovere.

Grunden til det, er at du med tiden har muligheden for at unlocke nye heros med andre skills. Du kører derfor aldrig død i spillet og kan tage nye indgangsvinkler til ethvert game, hvad enten du vil spille assassin, tank, support osv.

Mobilspillet er oveni ganske gratis, derfor har du muligheden for selv at prøve det og lave din egen vurdering. Skulle du blive hooket og synes det er mega fedt, så kan vi anbefale dig at investere i en controller som gøre det endnu sjovere. Vores SmartPlay MVP controller er skabt til FPS spil og kan bruges til en lang række spil med custom hud. Derfor er den det ideelle våben til mobilspil.

2. PUBG Mobile 🥈DOWNLOAD TIL ANDROID


DOWNLOAD TIL IOS

Lever den op til storebrorens storhed? Vi har gamet mange timer, både på computer og mobil. Efter længe overvejelser, så kan vi med glæde sig, at PUBG Mobile er en af vores favoritter og næsten lige så godt som til computeren.

Der er her tale om en ekstrem stor verden, men man har alligevel formået at optimere spillet så godt, at stort set alle smartphones kan klare spillet. Dette har du helt sikkert oplevet ikke er tilfældet på computeren, hvor man enten er nødt til at gå på kompromis med kvalitet, eller investerer i en bedre.

Selve gamplayet er strømlinet og skabet til hyggelige stunder med ens team. Du får en masse fede features og muligheden for at tilpasse styring med custom hud indstillinger. På den måde har du muligheden for at supplere spillet med en controller for bedre komfort, præcision og ekstra triggers.

Hvis man vil have den bedste oplevelse med FPS spil, så er vores klare anbefaling at købe en SmartPlay MVP Controller, som er udarbejdet til lige netop dette formål, med fokus på præcision.

1. Call of Duty Mobile 🥇DOWNLOAD TIL ANDROID


DOWNLOAD TIL IOS

Call of duty mobile er absolut et gennemarbejdet mobilspil, hvor man faktisk føler en lyst til at tage et ekstra spil. Activision har formået at lave et spil, som er en tro kopi af deres computer baseret spil. Derfor er det også vores favorit spil på markedet.

Man har her muligheden for at spille mange forskellige gamemodes, som Deathmatch og Battle Royale, derfor vil der være noget til enhver smag. En af de helt store fordele ved mobilspillet Call of Duty mobile er dens pris, da det er gratis til IOS og Android.

Og faktisk er sværhedsgraden i Call of Duty Mobile ikke overvældende. Styringen spiller selvfølgelig en rolle og der er en masse muligheder for at for at tilpasse mobilspillet til ens behov og udstyr. Man kan eksempelvis få en stor konkurrencemæssig fordel, ved at tilkøbe en mobil controller med ekstra triggers.

Vi har blandt andet lavet vores SmartPlay MVP Controller, med det ene formål, at forbedre spiloplevelsen på mobil. Hvis man dertil supplere med nogle Gaming Finger Gloves til svedige fingre, så har man altså en gaming enhed der er lige så god som computer og konsol.

Hvis du er på udkig efter lidt underholdning i fritiden, er dette mobilspil klart noget vi anbefaler dig at prøve.

Konklusion på mobilspil

Mobil gaming bliver ved med at tage markedsandele i gaming verdenen. Ifølge Statista forventes gaming markedet at vækste med 9,1% pr. år mellem 2021-2025, hvilket resulterer i en forventet markedsvolumen på 166 mio. dollars inden 2025. 

Og vi elsker den udvikling der sker.

Det betyder også at mange velkendte spil nu er kommet som mobilspil, og oftest er gratis. Derfor har man rig mulighed for at prøve dem af uden at det koster noget. Vores favorit er klart Call of Duty mobile, efterfulgt af PUBG Mobile og Shadow War Games.

Kigger man endnu tættere på kvaliteten af mobil gaming, så vil der være nogle begrænsinger som gør det sværere at spille på en mobil. Derfor er det oplagt at købe en mobil controller, på den måde skaber man en mobil gaming enhed som er mindst lige så god som hhv. computeren, Playstation eller Xbox.

Alt efter ens behov, så hvis man spiller FPS spil anbefales vores SmartPlay MVP controller og til 3rd. person skal du have en bluetooth controller. Der er utrolig mange muligheder, og skulle du have nogle spørgsmål må du meget gerne kontakte os.

Tak fordi du læste med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dette websted er beskyttet af ReCaptcha og Google's Privatlivspolitik og Vilkår for anvendelse.

COPYRIGHT 2022 // SMARTPLAY